Inca nu va puteti debarasa de nostalgie si sa treceti la un produs ORGANIC cum este G1?

Atunci trebuie sa cunoasteti urmatoarele:
Alergie, imunitate scazuta, imbolnaviri frecvente, la fel si probleme legate de infertilitate – una din cauzele a deficientelor mentionate mai sus sunt fosfatii, fosfonatii, clorul, zeolitii, ingredientele de baza a produselor chimice de menaj si in special detergenti. 98% din detergenti si produse chimice de menaj, care sunt produse in special in Rusia sau Ucraina si de care se folosesc toti cetatenii fostelor state CSI se produc pe baza de fosfati, clor, zeoliti, inalbitori optici si alte ingrediente toxice. Insa cea mai negativa influenta asupra organismului uman o au fosfatii din detergentii care dvs ii procurati in fiecare zi in magazinele din tara. Aici intra nu doar detergentii de baza dar si toti agentii de curatare “de tip” pentru copii.

Remarca: In ziua de azi doar in spatiul CSI mai este permisiva utilizarea pe larg a fosfatilor, deoarece sunt foarte ieftine, din aceasta cauza gasiti o multitudine de produse in special produse in Ucraina sau Rusia la costuri infime.

Ce sunt fosfatii?
Fosfatii sunt o combinatie dintre un metal si acid fosforic. Exista o multitudine de tipuri de fosfati, care sunt utilizati incepand cu industria alimentara, sinteza chimica si obtinerea aliajelor de metal.
Deoarece suntem interesat doar in fosfatii care sunt utilizati in industria detergentilor, propunem sa examinam 3 din ele, cele mai utilizate: Fosfat de sodiu, fosfat de calciu, fosfat de potasiu.

Domeniul de utilizare:
Fosfatul de sodiu se foloseste in industria alimentara; chimie de menaj
Fosfatul de calciu in industria alimentara este folosit pentru afinarea compozitiilor (cascavaluri, salamuri, copturi); chimie de menaj
Fosfatul de potasiu in industria alimentara se foloseste ca si conservant; chimie de menaj

Rolul in detergenti
Fosfatul de sodiu se foloseste in detergenti pentru dedurizarea apei
Fosfatul de calciu intra in compozitia pastelor de dinti pentru a oferi eficienta in procesul de spalare
Fosfatul de potasiu intra in compozitia sapunurilor lichide, samponuri, etc, pentru dedurizarea

Fapte interesante
Fosfatul de sodiu este utilizat in prafurile de copt pentru aluat, pentru omogenizarea branzeturilor, cascavalurilor, salamurilor, lapte condensat; intra in compozitia preparatelor medicale
Fosfatul de calciu este element de formare a oaselor si dintilor
Fosfatul de potasiu daca aplicam fosfat de potasiu peste un mar curatat, el niciodata nu-si va schimba culoarea in cafeniu

Influenta fosfatilor asupra organismului
Inca din anii 60, URSS efectua analize privind impactul detergentilor asupra mediului ambiant cat si asupra organismului uman. Rezultatele obtinute de specialistii din uniunea sovietica a coincis cu cel al cercetatorilor europeni. Insa urmare a rezultatelor obtinute partile au luat decizii contradictorii in sensul utilizarii lor. Tarile europene sau au coborat limita de utilizare a substantelor nocive organismului, sau chiar definitiv le-au exclus, in spatiul URSS, rezultatele au fost ascunse nu doar de societate cat si de specialisti din domeniu.

Oamenii de stiinta au determinat ca cauza de baza a influentei negative a chimiei de menaj asupra sanatatii oamenilor este prezenta in acestea a fosfatilor, care in interactiune cu pielea schimba PH-ul pielii, care raspunde de aparare. In primul rand, din cauza acestei schimbari apar probleme dermatologice atat la copii, a caror piele este cea mai fina, cat si la adulti. Fosfatii afecteaza nu doar pielea, dar si functionalitatea organismului in general, deoarece prin piele, ei ajung in sange si schimba structura acestuia, modificand procentul de hemoglobina, schimba radical densitatea serului sanguin, continutul de proteine. Din acest considerent este afectata functionalitatea rinichilor, ficatului, muschilor scheletului, care duc in final la intoxicari cu consecinte grave, la tulburari metabolice si agravarea bolilor cronice.

Este demonstrat ca mecanismul principal al actiunii fosfatilor – interactiunea lor cu membranele lipido-proteice si patrunderea prin ele in diferite elemente structurale ale celulei, care pana in final conduc la modificari profunde in procesele biochimice si biofizice.

Interactiunea dintre fosfati si surfactanti
Prezenta fosfatilor in detergenti intensifica efectul toxic al surfactantilor, substantele care printr-un proces complicat inlatura grasimile. Fosfatii creaza conditia, mentionata mai sus, de patrundere mai usoara a surfactantilor prin piele, in interiorul organismului uman, unde ei la randul lor sunt absorbiti in sange si sunt raspinditi in tot corpul. Acest lucru duce la schimbarea proprietatilor fizico-chimice a sangelui si afectarea imunitatii, care totodata mai au proprietatea de a se acumula in anumite organe in corp. De exemplu, in creier, se acumuleaza in jur de 1,9% din intreaga cantitate de surfactanti, care nimeresc pe pilea noastra, in ficat — 0,6%, etc. Ele actioneaza ca otravuri: in plamani ca exemplu cauzand congestie, emfizem, in ficat extirpa anumite functii importante care ulterior duc la cresterea colesterolului si aparitia aterosclerozei in vasele sanguine si creier, perturba neurotransmisia in sistemul nervos central si periferic.

Concentratia de fosfati in detergentii obisnuiti
In detergentii populari produsi in spatiul fostei URSS, nivelul de concentratie a fosfatilor este uneori mai mare de 40% (se indica 15-30%, in realitate fiind cu mult mai mult). O asemenea cantitate de fosfati este foarte greu de a fi eliminati din haine prin clatire, in deosebi din bumbac, lana si sintetica. Urmare cercetarilor efectuate in ziua de azi, pentru a elimina toti fosfatii din haine, sunt necesare 10-12 cicluri de clatiri intensive, cu conditia ca apa este fierbinte si este curgatoare. In masina de spalat niciodata fosfatii inserati in haine nu pot fi eliminati. Cu totii cunoastem ca masinile de spalat de care dispunem au regim de maxim 2-3 clatiri, si procesul de clatire se petrece cu apa rece pentru eficienta consumului de energei electrica.

Care sunt masurile pentru a evita posibilul contact cu fosfatii:
1. Cel mai important lucru atunci cand cumparati un detergent standard, sau pentru copii sau alt tip de chimie de menaj, este sa cititi compozitia chimica a produsului.
2. In cazul in care dispuneti de haine spalate cu detergenti ieftini, in special produsi in Ucraina sau Rusia, asigurati un ciclu de clatire de min 8 ori sub apa curgatoare foarte fierbinte, altfel utilizand apa rece atat fosfatii cat si surfactantii nu se elimina.
3. Utilizati doar produse ce nu dispun de fosfati sau fosfonati, cu indicatia”ORGANIC”, ceea ce denota ca produsul maxim va asigura protectia hainelor, organismului si a mediului ambiant.
4. Aceste produse nu sunt cu nimic mai slabe ca efect decat cele folosite acum in mod curent.
5. Atunci cand spalati cu agenti de curatare organice, pe haine in special ale copiilor nu raman substante nedizolvate care intr-o anumita masura mai devreme sau mai tarziu pot dauna sanatatii.

O casa curata trebuie sa aduca doar fericire si sanatate atat copiilor cat si adultilor.
A venit timpul sa folositi un produs organic G1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *