Nutritia este studiul nutrientilor din alimente, modul in care organismul utilizeaza substantele nutritive si relatia dintre dieta, sanatate si boli. Un nutrient este o sursa de hrana, o componenta a alimentelor, de exemplu, proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine, minerale, fibre si apa.
Nutritia, hranirea sau alimentarea reprezinta furnizarea de materiale – hrana – ceruta de organism si celule sa ramana in viata.
Sinergia nutrientilor este un termen care defineste efectul cumulativ pe care il au mai multe elemente cand sunt puse impreuna, fata de situatia in care actioneaza individual. Inseamna ca efectele benefice a mai multor ingrediente consumate in acelasi timp sunt superioare, decat luate separat.
Sinergia face ca nutrientii sa fie mai eficienti cand sunt consumati in acelasi timp, se completeaza si se potenteaza. Si tot sinergia intra in actiune atunci cand combinam mai multi nutrienti.
Suport pentru intarirea sistemul imunitar
* Vitamina C, vitamina D si zincul conlucreaza la functionarea normala a sistemului imunitar esential ocrotirii organismului;
* Vitamina C si zincul contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ (actiune antioxidanta);
* Vitamina D are rol esential in mentinerea sanatatii sistemului osos si muscular.
Zincul este implicat in numeroase functii esentiale ale corpului nostru. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Este un nutrient fundamental pentru piele si vedere si pentru o normala fertilitate si reproducere. Zincul chelat de la NeoLife furnizeaza zinc cu o puritate si putere mare, fiind chelat cu aminoacizii glicina si metionina pentru o mai mare absorbtie. De ce zinc?
* Este important pentru sinteza normala a proteinelor si a ADN.
* Zincul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
* Zincul sprijina metabolismul macronutrientilor, inclusiv pe cel al carbohidratilor si acizilor grasi.
* Desfasoara un rol in mentinerea unui nivel normal de testosteron in sange, contribuind la o fertilitate si reproducere normala.
* Sprijina metabolismul vitaminei A si contribuie la mentinerea unei vederi normale.
* Zincul contribuie la mentinerea unei functii cognitive normale.
* Zincul contribuie la mentinerea oaselor, pielii, parului si a unghiilor normale.
* Din moment ce, cele mai bune surse alimentare zinc sunt carnea si fructele de mare, dietele vegetariene sau cu un continut scazut de carne, adesea furnizeaza cantitati de zinc inferioare dozelor zilnice recomandate si tind sa contina multi factori inhibitori pentru absorbtie.
De ce zinc chelatat?
* Puritate si putere ridicate. Baza de zinc de grad farmaceutic a NeoLife ofera puritate si putere ridicate.
* Chelat pentru o mai buna absorbtie. In procesul nostru exclusiv de chelare, zincul reactioneaza cu aminoacizii glicina si metionina, prin acest procedeu se obtin surse de zinc cu o biodisponibilitate ridicata.
Chelatii de aminoacizi sunt cunoscuti si pentru faptul ca sunt delicati in interiorul corpului, reducandu-se astfel posibilitatile de a cauza iritatii gastrointestinale
Crezi ca mananci suficiente alimente bogate in vitamina D? Daca nu, afla ca ar trebui! Acest nutrient ajuta la dezvoltarea de celule sanatoase, mentine puternic sistemul imunitar si sustine procesul de absorbtie a calciului atat de necesar pentru oase. In plus, previne rahitismul la copii, iar impreuna cu calciul, ajuta la prevenirea osteoporozei la persoanele in varsta.
Din pacate, insa, cei mai multi oameni nu-si iau doza suficienta de vitamina D din lumina soarelui si nici din mancare, cu toate ca exista o multime de alimente bogate in vitamina D.
Vitamina D, vitamina liposolubila, este cunoscuta si sub numele de “vitamina soarelui”, deoarece o producem in corp atunci cand razele ultraviolete B, sau UVB, care provin din lumina solara, ating pielea. Vitamina D isi desfasoara functiile legandu-se de o proteina numita receptor de vitamina D. Acest receptor este prezent in aproape in toate celulele corpului si influenteaza multe procese din organism. Consumam vitamina D si din alimente, insa este greu de ajuns la niste cantitati adecvate doar din mancare.
Printre alimentele cu cele mai bune niveluri de vitamina D mentionez: pestele gras (precum: somon, ton, scrumbie), ficatul de vita, branza, galbenus de ou si ciuperci. In general absorbim din alimente doar 10% – 20% din vitamina D. Restul de 80% – 90% ar trebui sa fie produs de corp in urma expunerii la soare. Etapele vietii, pigmentarea pielii, situatiile pe care le traim si expunerea la soare au o enorma influenta asupra nivelului de vitamina D la care putem ajunge.
Pentru majoritatea adultilor, doza zilnica recomandata este de 600 de unitati internationale (UI), echivalentul a 15 micrograme (mcg). In schimb, persoanele cu varsta peste 80 de ani trebuie sa consume 800 UI (20 mcg).
Din cauza stilului obisnuit de viata actual care se desfasoara mai ales in spatii inchise si datorita folosirii de creme solare, carentele si deficienta de vitamina D sunt foarte comune. Vitamina D desfasoara diferite functii in interiorul organismului nostru: contribuie la mentinerea unor oase si muschi normale, la functionarea normala a sistemului imunitar. Mentinerea unui nivel adecvat de vitamina D in cursul vietii este recomandat de principalele societati care se ocupa de nutritie si de autoritatile din domeniul sanatatii publice din toata lumea.
Vitamina C,
cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este necesara pentru cresterea, dezvoltarea si repararea tuturor tesuturilor corpului. Joaca un rol important in multe functii ale corpului, inclusiv formarea de colagen, absorbtia fierului, buna functionare a sistemului imunitar, vindecarea ranilor si mentinerea cartilajului, a oaselor si a dintilor. Corpul nostru nu produce Vitamina C dar ne putem asigura aportul necesar al acesteia prin consumarea de alimente, naturale, in stare cruda (kiwi, patrunjel, broccoli, citrice) si introducerea in dieta zilnica a suplimentelor cu Vitamina C. Care sunt beneficiile Vitaminei C pentru organism?
* Reduce riscul aparitiei bolilor cronice.
* Este un puternic antioxidant poate intari apararea naturala a corpului. Antioxidantii sunt molecule care stimuleaza sistemul imunitar. Acestea fac acest lucru protejand celulele de moleculele daunatoare numite radicali liberi. Atunci cand radicalii liberi se acumuleaza, acestia pot promova o stare cunoscuta sub numele de stres oxidativ, asociat cu multe boli cronice.
* Protejeaza impotriva racelilor
Datorita proprietatilor antioxidante ce intaresc sistemul imunitar, Vitamina C poate preveni aparitia racelilor si ajuta la tratarea acestora, ameliorand simptomele.
Comanda acum pachetul pentru intarirea imunitatii format din:
Vitamina C,
Vitamina D,
Zinc
si beneficiezi de TRANSPORT GRATUIT si 10% reducere. Pret cu reducere 281,81 lei