10. Gingiile inflamate – lipsa de Niacina
Gingii inflamate, umflate, gingii care sangereaza atunci cand va spalati pe dinti indica o problema destul de comuna care reclama tratament
Gingivita este un stadiu timpuriu al bolii parodontale. Niacina se poate gasi in ficat, carne, somon, ton, grau si alte cereale, mazare, fasole, dar si nuci.
9. Insomnia – lipsa de Biotina
Insomnia reprezinta o tulburare a somnului care se manifesta prin reducerea duratei si/sau profunzimii lui. Poate fi provocata de boli febrile, cardiovasculare, crize abdominale dureroase, nevralgii, hipertensiune, nevroze, psihoze, encefalite, intoxicatii, diabet, uremie, hipertiroidie, surmenaj fizic, intelectual sau moral, criza emotiva. Cel mai general simptom este somnul nestatornic si superficial. Insomnia persistenta completa se caracterizeaza printr-o stare permanenta de oboseala
8. Migrenele – lipsa de Serotonina
Migrena nu este o simpla stare de rau, ci o boala si adesea una ereditara. Transmiterea de la parinti sau bunici nu este obligatorie, dar constituie un important factor de risc. Boala apare frecvent, iar statistica a aratat ca 17% din femei si 6% din barbati fac o forma de migrena, mai grava sau mai putin grava. Mai multe studii au descoperit ca cei care sufera de migrene au un nivel scazut de serotonina; prin urmare, consuma mai des alimente bogate in proteine
7. Transpiratiile nocturne – lipsa de calciu
6. Anemia – lipsa de fier si Vitamina D
Una dintre cauzele tacute ale anemiei este lipsa fierului. In plus, un deficit de vitamina D poate fi si el o explicatie, care mai provoaca si dureri musculare. Statistic vorbind, oboseala cronica este efectul anemiei si al carentei de vitamina D.
5. Slabirea vederii in conditii de iluminare redusa – lipsa de Vitamina A
Vitamina A este extrem de importanta pentru vedere, dat fiind ca ea este o parte componenta a pigmentului retinei. Insuficienta de vitamina A provoaca „orbul gainilor” (hemeralopie – slabirea vederii in conditii de iluminare redusa, la inserare, pe timp de noapte). Afluxul regulat de vitamina A in organismul uman este necesara in cazul oricarei afectiuni oftalmologice sau dereglari de vedere. Vitamina A impiedica dezvoltarea timpurie a cataractei si joaca un rol semnificativ in prevenirea distrofiei maculare, afectiune care apare, de regula, la varsta a treia. Insuficienta de vitamina A poate influenta modul in care decurge si evolueaza afectiunile oftalmologice cum ar fi keratita si blefarita.
4. Constipatia – lipsa de Vitamina C, fibrelor si probiocidelor
Aportul de vitamina C si a probiocidelor, remediaza constipatia deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului, luptand cu orice boala care conduce la constipatie. Cu toate acestea, abtineti-va de la a adauga sare sau zahar. Perele sunt si ele o sursa excelenta de vitamina C si fibre alimentare care ajuta la eliminarea rezidurilor din colon.
3. Unghii fragile – lipsa de fier si calciu
2. Sangerarea excesiva – Lipsa de Vitamina K
1. Sindromul picioarelor nelinistite – lipsa de Vitamina B12
Aceasta este o afectiune care nu lasa pe cei afectati sa se linisteasca noaptea din cauza ca simt tot felul de amorteli, intepaturi si dureri in picioare, ceea ce ii determina sa si le miste tot timpul.
Deficitul de magneziu este, de regula, provocat de obiceiurile alimentare nesanatoase. Potrivit unor studii recente, in ultimul secol, aportul de magneziu s-a diminuat la barbati cu 200 mg, iar la femei cu 100 mg pe zi. Doza zilnica necesara de magneziu este de 400 – 500 de mg. In lipsa acestui aport, organimsul uman nu functioneaza la parametrii normali.
Deficitul de magneziu se manifesta prin aparitia unor simptome precum spasmele musculare, depresia, amorteala si furnicaturile la nivelul diferitelor parti ale corpului. Totodata, lipsa de magneziu poate duce la instalarea anxietatii, a cefalee, somnolentei si a sensibilitatii emotionale.
Lipsa de magneziu, netratata corespunzator, poate duce la aparitia unor afectiuni cardiovasculare grave, precum infarctul miocardic. Magneziul contribuie la optimizarea functiei cardiace, ajutand miocardul sa functioneze corespunzator. De cele mai mule ori, insa, deficitul de magneziu este depistat tardiv, atunci cand astfel de afectiuni se produc deja.
Pentru a ajuta organismul sa functioneze in conditii optime consumati Provitality Plus
Sa aveti o viata minunata