Daca ai ajuns pe aceasta pagina, te-ai gandit sau ai cautat … sa gasesti o solutie pentru a avea O VIATA MAI BUNA din punct de vedere FINANCIAR si al SANATATII.

Te-ai gandit vreodata: ,,Asa nu se mai poate ! Trebuie sa fac ceva. Dar…”

MULTI DINTRE NOI NE PLANGEM CA NU AVEM TIMP. CUM PUTEM PETRECE TIMPUL MAI CU FOLOS? CUM PUTEM ECONOMISI TIMP? Adevarul este ca fiecare dintre noi primeste aceleasi 24 de ore in fiecare zi. Problema nu este cum il petrecem sau cum il economisim, ci CAT DE INTELEPT IL INVESTIM. Cei care au succes in afaceri reusesc sa exploateze la maxim fiecare zi. Isi investesc timpul in mod intelept intr-o afacere care ii ajuta sa-i descopere si sa-si dezvolte talentele si capacitatile. De aceea, ne gandim sa valorificam mai bine timpul liber, ori pur si simplu sa punem pe picioare PROPRIA AFACERE. Exista insa posibilitatea de a porni O AFACERE CU BANI PUTINI, de a o dezvolta in timpul liber, fara a renunta la serviciul actual. 

Cunosc oameni care vor sa-si porneasca o afacere, care vor sa fie propriul lor sef, care isi urasc joburile, colegii si superiorii. Urasc sa li se spuna ce sa faca si cum sa faca. Cateodata isi doresc sa fie ei cei care conduc compania. Cand mi-au spus problema lor, le-am pus intrebarea: ”De ce nu ai tu propria afacere?” Raspunsul: ”Nu am bani, cum sa incep o afacere?”

Fiecare dintre noi face parte dintr-o echipa. Daca esti casatorit, tu si partenerul formezi o echipa. Daca esti angajat, tu si colegii formezi o echipa. Daca esti dedicat unei organizatii non-profit, faci parte dintr-o echipa de voluntari. Desi nimeni nu contesta avantajele muncii in echipa, putini stiu cum functioneaza de fapt. Construirea si mentinerea unei echipe de succes nu este deloc o sarcina usoara. Este vorba despre o etica de lucru riguroasa? Este doar „alchimie”? Cu ce instrumente trebuie sa te ”inarmezi” pentru a construi sau a reconstrui echipa ta?

Munca in echipa este cheia marilor realizari. Cine lucreaza de unul singur obtine realizari marunte, dar cine se multiplica in mod corect acela obtine realizari deosebite. Pe masura ce provocarea devine din ce in ce mai mare, colaborarea in echipa devine tot mai necesara. Sa formezi o echipa este doar inceputul, sa ramai impreuna este progresul, sa lucrezi impreuna este succesul.

Un proverb chinezesc spune: In spatele unui om destoinic se afla intotdeauna alti oameni destoinici. Numai cand formezi o echipa unita ai parte de succes pe termen lung.

Einstein a spus: „Succesul si fericirea sunt direct proportionale cu numarul de oameni la a caror succes si fericire contribui.”

Multe persoane dau vina pe criza si teama de esec. ”Sa nu pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca tot timpul facem acelasi lucru. Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate aparea pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese. Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte. In perioada crizei se nasc inventiile descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe sine insasi, fara a ramane “depasit”. Cine atribuie crizei esecul, isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile. Adevarata criza este criza incompententei. Problema persoanelor si tarilor este LENEA si INDIFERENTA pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii. Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. In perioada crizei infloreste ce-i mai bun in fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. Daca vorbim de criza o promovam iar tacerea este o exaltare a conformismului. In loc de toate acestea mai bine sa muncim. Sa terminam o data cu singura criza amenintatoare tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depasi.” Albert Einstein

Trebuie sa fim sau sa gasim un instructor pentru un nou stil de viata, acesta este orice persoana care isi invata prietenii si cunostiintele cum sa-si stapaneasca propria viata.

Poate te intrebi, ce inteleg prin “a-ti stapani propria viata”. Daca reflectezi putin, iti vei da seama ca, intr-adevar, majoritatea oamenilor sunt stapani doar pe o mica parte din viata lor.

Fie ca NU AU TIMP, fie ca NU AU BANI, acesti oameni nu sunt in stare sa faca ceea ce ar dori.

Daca scazi timpul afectat somnului, muncii, deplasarilor si tuturor activitatilor casnice dintr-o zi obisnuita, vei constata ca nu mai ramane mult timp liber la dispozitia ta. Vei ajunge la concluzia ca majoritatea oamenilor dispun doar de o ora, doua pe zi pentru a face ceea ce ar dori. Desigur, se pune imediat urmatoarea intrebare: “au oamenii banii necesari pentru a-si petrece timpul liber ramas asa cum doresc?”

Sa analizam viata din acest punct de vedere:
* Foarte multi oameni nu sunt platiti pe masura muncii lor. Dar, chiar daca ar fi bine platiti, le mai ramane oare timp pentru a se bucura de libertate?
* Crezi ca dupa pensionare vei avea suficient de multi bani pentru a te bucura de imensul timp liber la dispozitia ta?
* Daca lucrezi pentru altcineva, in calitate de salariat, crezi ca vei reusi sa castigi suficient de mult pentru a trai linistit la batranete?
* Crezi ca un serviciu iti permite sa stapanesti destinele vietii, cand poti fi concediat in orice moment?
* Iar daca lucrezi numai pentru tine, ce crezi ca se va intampla daca te imbolnavesti? Sursa de castig se va bloca, dar facturile de plata vor continua sa vina.
* Iata un conflict de situatii, al carui sens incercam sa-l deslusim. Majoritatea oamenilor isi asuma modul de viata in care traiesc, respingand ideea de a se gandi la ceea ce fac zilnic. Pentru ei ar fi prea depresiv sa se simta intr-o capcana.

Totusi, exista o cale de iesire: sa devina instructor pentru un nou stil de viata si sa invete cum sa-si stapaneasca viata.

A fi stapan pe propria viata, se poate rezuma intr-un singur cuvant: LIBERTATE. Adevarata libertate inseamna a avea BANII si TIMPUL necesar pentru a face ceea ce doresti. Iata ce inteleg eu prin “a fi stapanul propriei vieti”. Acesta este si scopul activitatii de instructor pentru un nou stil de viata

“Nu pot sa-ti dau solutii pentru toate problemele vietii, nu am raspunsuri pentru indoieli si temeri, dar pot sa te ascult si sa particip la zbuciumul tau. Nu pot sa schimb trecutul si nici viitorul tau. Dar cand vei avea nevoie de mine voi fi alaturi de tine. Nu pot sa te opresc sa nu te impiedici. Dar pot sa iti ofer mana, sa te ajut sa nu cazi. Bucuriile, victoriile si succesele tale, nu sunt ale mele. Dar, sunt foarte bucuros cand te vad fericit. Nu judec deciziile pe care le iei in viata. Ma limitez sa te sustin, stimulandu-te si ajutandu-te, daca imi vei cere.” Jorge Luis Borges

Esti genul de persoana care vrea sa se elibereze de convingerile limitative si sa obtina tot ce vrea in viata? Vrei sa-ti stapanesti propria viata? Acesti pasi despre care nu se vorbeste la scoala sau facultate te vor elibera sa-ti poti realiza obiectivele propuse. Cadranul banilor. Afacerea secolului 21

TIMPUL NU ASTEAPTA PE NIMENI. TOTUL DEPINDE DE ALEGERILE CARE LE FACI.