Dragi prieteni,

Vreau sa impart cu voi bucuria pentru aceasta reusita. Tetrapareza spastica poate fi ameliorata prin antrenament sustinut indiferent de varsta.

Multumesc pe aceasta cale lui Stef Ispas kinetoterapeut si Adrian Dumitrascu trainer personal. Ei sunt cei care ma atreneaza pentru a-mi imbunatatii conditia fizica si corectia mersului la Wellness Militari.

Aici puteti vedea video antrenamentele mele:
Abdomen si muschii spatelui video
Antrenament pentru muschi picioare, cu greutate 15 kg video
Genuflexiuni cu mingea intre picioare video
Bicicleta eliptica video
Antrenament pentru muschi aductori cu greutate 5 kg video
Impins la presa cu picioarele, greutatea suportului 45 kg video
Antrenament pentru muschi abductori cu greutate 5 kg video
Antrenament pentru muschi picioare si spate cu banda TRX video
Am coborat o treapta de 10 cm fara ajutor doar asistat video

Au un rol esential si foarte important nutrienti care-i consum din octombrie 2014, acestia mi-au refacut metabolismul, mi-au hranit fibra musculara etc. Ce consum

Cand se vorbeste de ”nutritie”, deseori deseori ne gandim ca este vorba pur si simplu de a avea o alimentatie sanatoasa si completa. Dar, in mod corect, nutritia se realizeaza doar cand fiecare celula in parte primeste principiile nutritive de care are nevoie intr-o forma suficient de simpla pentru a fi asimilate. Elementele nutritionale pe care le ingeram trebuie sa fie distribuite in tot corpul, absorbite de celule, metabolizate, asimilate si la sfarsit resturile produse de acest proces sa fie eliminate.
Acum diferenta este clara: alimentatia este ceea ce mancam, nutritia este ceea ce celulele noastre si tesuturile noastre primesc efectiv.

Foarte putine persoane sunt constiente cu adevarat de importanta mineralelor. Mineralele aduc multiple beneficii: in natura se gasesc impreuna cu vitaminele, in fructe si legume. Mineralele ajuta la consolidarea oganelor vitale si au un impact foarte mare asupra aproape fiecarei functii din organism.

Acestea au o stransa legatura cu vitaminele si restul nutrientilor, se ajuta, se sustin si se completeaza reciproc, legatura pe care o numim: Sinergie.

→ Cele mai bune exemple de Sinergie sunt: Calciul si vitamina D, unde vitamina D este necesara pentru absorbtia Calciului. Dar, Calciul este necesar pentru vitamina C, care este cel mai important antioxidant, astfel incat organismul sa o absoarba cum trebuie, astfel, vitamina C ajuta la asimilarea Fierului. Cel mai important rol al fierului este transportul oxigenului si rezistenta fizica iar de aici putem observa cat de importanta este vitamina D. Zincul este important pentru absorbtia vitaminei A, Magneziul pentru complexul de vitamine B, Seleniul pentru vitamina E.

Magneziu este utilizat de creier impreuna cu vitamina B6, B3 si Triptofanul – un aminoacid esential- pentru a produce serotonina, care are rolul sa asigure transmiterea mesajelor creierului, iar acizii grasi Omega-3 protejeaza si hranesc aceste celule nervoase, imbunatatind functia si prelungind durata lor de viata, dar imbunatatesc si sanatatea inimii impreuna cu Calciul, Potasiul si Fierul. In sfarsit, putem spune ca mineralele sunt la fel de importante pentru organism ca si respiratia. Toate aceste vitamine si minerale le puteti gasi consumand Provitality
→ Este foarte necesar sa constientizam urmatorul lucru: Se numesc macronutrienti si micronutrienti deoarece celulele noastre au nevoi foarte mici pentru a functiona in cel mai bun mod. Acesta este un beneficiu urias avand in vedere ca inima, creierul nostru, pancreasul, ficatul, pielea, tot corpul uman formeaza intre 75-100 trilioane de celule.

Sa aveti o viata minunata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *